Bonapeti.rs»Recepti»Salate»Paradajz salata»Salata Kapreze u bugarskoj varijanti

Salata Kapreze u bugarskoj varijanti

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k88017k
Salata Kapreze u bugarskoj varijanti
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Servirajte salatu kapreze u bugarskoj varijanti i jedite sa uživanjem! Pesto od tušta je zaista neverovatan"

Potrebni sastojci

  • paradajz - 2 komada, veliki, ružičasti (seoski paradajz)
  • sir - 250 g, beli u salamuri
  • tušt - strukovi za ukras
  • so - po želji
  • Za pesto od tušta
  • tušt - 80 g (samo listovi i krhki vrhovi)
  • bosiljak - struk, listovi
  • peršun - 1 struk, listovi
  • sir - 40 g, zreo, ovčiji (rodopski)
  • orasi - 50 g
  • suncokretove semenke - 25 g
  • beli luk - 2 čena
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • ulje - 50 ml
  • so - ako je neophodno
  • jabukovo sirće - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Počnite sa spremanjem ukusnog i korisnog pesta od tušta.

Stavite u posudu blendera dobro oprane listove i krhke vrhove tušta, bosiljak, peršun, orahe, suncokretovo seme, oljuštene čenove belog luka, sir, maslinovo ulje, ulje i jabukovo sirće.

Sameljite sve na srednjoj brzini i po želji razredite sa još maslinovog ulja i dodatno začinite prstohvatom soli. Pesto je gotov!

Oljuštite sočan seoski ružičasti paradajz i isecite ga na kolutove.

Isecite na male pločice i sir.

U dva tanjira ređajte krugova paradajza i parčiće sira za Kapreze.

Prelijte pestom od tušta i ukrasite strukovim biljke.

Servirajte salatu Kapreze u bugarskoj varijanti i jedite sa uživanjem!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: