Način pripreme
Da bi bilo brže, luk i šargarepu sam stavila u secka. Sipala sam ih u posudu Instant Pota na funkciju Saute sa malo vode. U njih sam dodala mleveno meso, još malo vode i začine. Ostavila sam ih da se krčkaju dok spremam testo za domaće slane mafine.
U veliku posudu sam razbila jaja i blago sam umutila, dodala sam kiselo mleko u koje sam stavila sodu. Lagano sam umutila smesu i dodala brašno. Kutlačom sam sve mešala dok se nije dobilo lepljivo testo (otprilike 2 minute).
Nauljila sam kalupe za mafine i do pola sam napunila testom koje sam odozgo namazala s malo masnoće. Uzela sam kašiku umočenu u masnoću (sa ciljem da se ne lepi) i napravila sam rupu u koju sam stavila već spremljeno gotovo mleveno meso. Ovu proceduru sam uradila sa svim mafinima.
Odozgo sam ponovo pokrila testom. Mleveno meso sam stavila u sredinu mafina.
Posula sam susamom. Pekla sam u Instant Potu na funkciji Air fryer 20 minuta na 200 stepeni.
Kakvo će mleveno meso biti to je u potpunosti vaš izbor - svinjsko, mešavina, pileće. Šta god da izaberete, nećete pogrešiti.
Vreme koje oduzima priprema mafina nije više od 10-15 minuta. Testo ne iziskuje mešenje, dizanje i gnječenje. Zato je meni ovo omiljeni brzi recept za moje najbliže ili za goste ako nam dođu, a da nismo spreni.
Peku se 20 minuta, s tim što nije problem da pečete slane mafine sa mlevenim mesom u Instan Potu na 2 sprata.