Način pripreme
Umesite mleveno meso tako što ćete ga staviti u dublju posudu i dodati 2 jaja, prezle, sitno seckani praziluk i začine.
Isecite peršun na male komade, dodajte sodu i promešajte.
Preostala tri jaja skuvati, krastavce i polovinu kačkavalja iseći na kockice. Dodajte ih u smesu.
Počinjemo da oblikujemo naše mafine od mlevenog mesa na sledeći način.
U svaki kalup za mafine stavite po kap ulja i premažite ga.
Uzimamo lopticu mlevenog mesa, stavimo četvrtinu kuvanog jajeta unutra, savijemo meso oko njega.
Na vrh stavite još malo mlevenog mesa i oblikujte ga u kuglu.
Stavite u kalup za mafin.
Gotove mafine sa mlevenim mesom stavite u rernu i pecite dok ne budu gotovi.
Pre nego što ih izvadite, pospite ih kačkavaljem i vratite na pečenje još 3-4 minuta.
Zatim pažljivo izvadite mafine iz kalupa i poslužite uz salatu.