Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Janija»Leblebije sa svinjetinom i pardajzom u instant potu

Leblebije sa svinjetinom i pardajzom u instant potu

Tsvetina GavazovaTsvetina Gavazova
Pomoćnik kuvara
941822334
Leblebije sa svinjetinom i pardajzom u instant potu
Fotografije: Tsvetina Gavazova
1 / 3
08/05/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Ukusna janija sa leblebijama i mesom"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 500 g
  • leblebije - 200 g, natopljene tokom jednog dana u vodi*
  • oljušten paradajz - 1 konzerva (400 g)
  • šargarepa - 2 komada
  • paprika - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 4 čena
  • so
  • majčina dušica
  • aleva paprika
  • čubar
  • kumin
  • kurkuma
  • kari
* merne jedinice

Način pripreme

Uključujem na program Saute i dinstam beli luk sa lukom. Nakon 5 minuta dodajem šargarepu i paprike.

Ostavljam da se zaprže još 5 minuta i dodajem paradajz zajedno sa mesom i začinima.

U sve sastojke dodajem natopljene leblebije sa malo vode. Nakon toga uključujem na Pressure Cook na 20 minuta.**

Nakon što se program završi ručno spuštam pritisak. Serviram janiju toplu.

* Ako želite, možete da kupite leblebije u tgeli. U tom slučaju su potrebne dve tegle.

Ja lično više volim da uzimam sirove leblebije i da ih natopim. Prirodnije mi je, a razlika u ceni je neoporediva.

**Ako koristite leblebije iz tegle kuvajte pod pritisikom 8 minuta.

Leblebije sa svinjetinom i paradajzom u instant potu su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: