Način pripreme
Jaja za kolač se mute u penu u odvojenoj posudi.
Dodaje se šećer.
Jaja se mešaju sa šećerom i ostavljaju se 20 minuta da počne šećer da se topi nakon čega se mute dok ne pobele.
Limun za kolač se opere veoma dobro u narenda se na sitno rende.
Voda se zagreva blago u maloj posudi.
Dodaje se ulja i meša se veoma dobro.
Brašno od spelte se sipa u posudu u kojoj će se mešati.
Dodaje se prašak za pecivo i narendana kora limuna.
Meša se veoma dobro.
U sredini brašna se pravi udubljenje, u koje se sipaju jaja sa šećerom i voda sa uljem.
Meša se veoma dobro dok se ne dobije homogena smesa.
Maslac se topi i sipa se u posudu u kojoj će se peći.
Dodaju se tri prstohvata brašna i posuda se maže sa svih strana maslacem i brašnom.
U posudu se sipa smesa za kolač od spelte.
Peče se 40 minuta, u prethodno zagrejanoj rerni na 160 stepeni.
Nakon što se ohladi, retro kolač od spelte se seče na kvadrate i posipa se šećerom u prahu.