Način pripreme
Rastvaramo puding u vodi.
Prokuvamo mleko na ringli. Skidamo ga i dodajemo šećer i rastvoreni puding.
Mešamo i vraćamo na ringlu. Kuvamo i mešamo dok se ne zgusti.
Skidamo gotov krem sa strane i ostavljamo ga da se u potpunosti ohladi.
Mutimo pavlaku sa šećerom u prahu. Zagrabimo 3 supene kašike nje i dodajemo u ohlađeni krem sa bananama.
Mešamo dok ne postane homogeno.
Ostalu smesu pokrivamo folijom i stavljamo u frižider.
Prvu koru premazujemo kremom od banana, odozgo stavljamo drugu koru, premazujemo i nju kremom od banana i pokrivamo trećom korom.
Odozgo premazujemo domaće kolačiće umućenom pavlakom i zagladimo.
Stavljamo u frižider na 10-12 sati.
Nakon toga sečemo na male kvadrate. Na svaki kvadrat špricamo po jednu ružu od odvojene pavlake.
Posipamo jednostavan petifuri šarenim šećernim mrvicama i ređamo u tanjir.
Naši petifuri sa gotovim korama i kremom od banana su savršeni uz popodnevnu kafu ili za žurku u bašti.