Mus od banana sa maskarpone kremom

Toni AleksovToni AleksovDžedaj19112
10/04/2017
"Nežni desert, koji je toliko ukusan, da će Vas naterati da zaboravite na grižu savesti o kalorijama "
Priprema50 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno70 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano809
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite banane i kuvajte ih na pari 15 minuta. Na ovaj način sačuvaće ukus i miris.

Kada su banane gotove, ispasirajte ih i podelite jednaku količinu u čaše za serviranje. Ostavite 10 minuta da se ohlade i stegnu.

Za to vreme pripremite krem. U odgovarajuću posudu umešajte maskarpone i kondenzovano mleko. Umutite dobro mikserom.

Kada je krem gotov, podelite ga na jednake delove u čaše za serviranje preko musa od banana. Ostavite čaše 30 minuta u frižider da se ohlade i da se mus stegne.

Preporučujemo Vam da koristite manje čaše (100 ml) i da pripremite manje porcije, jer je mus dosta težak.

Ukrasite po želji.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar