Način pripreme
Zagrejte rernu do 250 stepeni- Napraskajte srednje veliki kalup za hleb nelepljivim sprejem.
Istopite zajedno maslac i čokoladu na slaboj vatri. Ako koristite ulje, istopite samo čokoladu, nakon toga skinite sa vatre i ulje izmešajte.
Stavite med u srednje veliku posudu i mutite na visokom ubrzanju električnim mikserom otprilike 2 minute ili dok ne dostigne neprovidnu konzistenciju pene. Dodajte jaja jedno po jedno, dobro muteći nakon svakog. Vanilu izmešajte.
Prosejte zajedno suve sastojke u posebnoj posudi srednje veličine.
Umutite istopljenu čokoladnu smesu u smesu sa medom i jajima.
Stavite suve sastojke, 1/2 šolje pekan oraha (ostavite drugu 1/4 čaše sa strane) i čokoladni čips i izmešajte dok se dobro ne pomešaju.
Smesu za kolač rasporedite u pripremljenoj tepsiji.
Pecite 25 do 30 minuta ili dok nož stavljen do kraja u centar ne izađe čist. Ohladite pre zalivanja čokoladnom glauzurom i sečenja (ozbiljno ili u suprotnom slučaju ćete imati izmrvljen čokoladni kolač).