Način pripreme
Naseckajte luk, celer, šargarepe i paprike na sitne kockice i dinstajte ih u velikoj šerpi. Dodajte meso i mešajte. Kada promeni boju, dodajte krompir naseckan na kockice i sipajte bujon.
Ostavite da provri. Smanjite ringlu na srednju temepraturu i kuvajte dok meso i krompir ne budu skoro gotovi (ako se pojavi pena, skinite je).
Dodajte majčinu dušicu i začinite solju i biberom. Ogulite ili isčetkajte pečurke i dodajte ih naseckane na čačkalice.
Kuvajte otprilike desetak minuta i dodajte sitno naseckan peršun. Ostavite da se malo krčka 10 minuta i skinite sa ringle.
Ako je potrebno, dospite po malo vode dok se kuva pileća supa.
Sastojci upijaju dosta vode i u zavisnosti od toga koliko gusta želite da bude supa, dodajte vodu. Lično ja više volim gušću.
Uživajte u supi sa malo sveže ceđenog limuna.