Način pripreme
Izbor mesa može biti slobodan, najčešće koristim batak i karabatak.
U šerpu staviti pileće meso, kolut celera (koren), crni luk prethodno zapečen na ringli. Začiniti suvim začinom i biberom i preliti sa oko 2 l vode. Kuvati oko 45 minuta u ekspres loncu. Što se duže kuva, supa je ukusnija.
U međuvremenu očistiti šargarepu, paškanat, koren peršuna i krompir. Krompir naseći na četvrtine, ostalo povrće staviti u komadu. Dodati mesu povrće i kuvati dok ne omekša.
Kad je kuvano, meso odvojiti od kostiju i kožice, naseckati, ubaciti u drugu šerpu i preliti proceđenom supom.
Dodati krompir, šargarepu i kuvano ostalo povrće i vratiti da proključa. Kad proključa dodati testeninu i kuvati par minuta dok testenina omekša.
Na kraju kuvanja dodati sitno seckani peršun.
Ukoliko ima dosta povrća, ili ga ne volite previše u supi, izvadite ga i služite posebno, a u supu stavite samo ono što volite da jedete.
Prijatno uz domaću pileću supu!