Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Domaća pileća supa

Domaća pileća supa

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701673681
Domaća pileća supa
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
6
"Kada kažem domaće, mislim domaća pileća supa"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 400 - 500
  • šargarepa - 300 gr (3 - 4 kom.)
  • celer (koren) - 50 g (1 kom ili veći kolut)
  • peršun koren - 100 g (1 - 2 kom)
  • peršun list
  • paškanat - 100 g (1 - 2 kom)
  • krompir - 150 g (1 veći kom)
  • suvi začin
  • biber
  • fida
* merne jedinice

Način pripreme

Izbor mesa može biti slobodan, najčešće koristim batak i karabatak.

U šerpu staviti pileće meso, kolut celera (koren), crni luk prethodno zapečen na ringli. Začiniti suvim začinom i biberom i preliti sa oko 2 l vode. Kuvati oko 45 minuta u ekspres loncu. Što se duže kuva, supa je ukusnija.

U međuvremenu očistiti šargarepu, paškanat, koren peršuna i krompir. Krompir naseći na četvrtine, ostalo povrće staviti u komadu. Dodati mesu povrće i kuvati dok ne omekša.

Kad je kuvano, meso odvojiti od kostiju i kožice, naseckati, ubaciti u drugu šerpu i preliti proceđenom supom.

Dodati krompir, šargarepu i kuvano ostalo povrće i vratiti da proključa. Kad proključa dodati testeninu i kuvati par minuta dok testenina omekša.

Na kraju kuvanja dodati sitno seckani peršun.

Ukoliko ima dosta povrća, ili ga ne volite previše u supi, izvadite ga i služite posebno, a u supu stavite samo ono što volite da jedete.

Prijatno uz domaću pileću supu!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: