Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća supa»Čorbaždijska pileća supa

Čorbaždijska pileća supa

Kostadin StefanoffKostadin Stefanoff
Početnik
6336
Čorbaždijska pileća supa
Fotografije: Doni Niki
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Toliko bogata, toliko ukusna - savršena pileća supa za svaki dan"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g
  • pileći bujon - 2 l
  • luk - 1 glavica
  • celer - 100 g (glavica ili 2 pera)
  • šargarepa - 2 komada
  • paprike - 1 komad, zelena + 1 crvena
  • krompir - 200 g
  • pečurke - 200 g
  • majčina dušica - 1 supena kašika
  • peršun - 1/2 vezice
  • so
  • crni biber - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • fida - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Naseckajte luk, celer, šargarepe i paprike na sitne kockice i dinstajte ih u velikoj šerpi. Dodajte meso i mešajte. Kada promeni boju, dodajte krompir naseckan na kockice i sipajte bujon.

Ostavite da provri. Smanjite ringlu na srednju temepraturu i kuvajte dok meso i krompir ne budu skoro gotovi (ako se pojavi pena, skinite je).

Dodajte majčinu dušicu i začinite solju i biberom. Ogulite ili isčetkajte pečurke i dodajte ih naseckane na čačkalice.

Kuvajte otprilike desetak minuta i dodajte sitno naseckan peršun. Ostavite da se malo krčka 10 minuta i skinite sa ringle.

Ako je potrebno, dospite po malo vode dok se kuva pileća supa.

Sastojci upijaju dosta vode i u zavisnosti od toga koliko gusta želite da bude supa, dodajte vodu. Lično ja više volim gušću.

Uživajte u supi sa malo sveže ceđenog limuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: