Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečena bundeva»Pečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisu

Pečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisu

Korisnik#308162Korisnik#308162
Kuvar
1701663681
Pečena bundeva za bebe, dijabetičare, ali i one koji to nisu
Fotografije: Korisnik#308162
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Vreme je da se posvetimo najlepšim darovima jeseni"

Potrebni sastojci

  • bundeva - 1 kg
  • cimet
  • med - 1 s.k. (opciono)
* merne jedinice

Način pripreme

Bundeva se opere, iseče nakomade i očisti od semena.

Stavlja se na pleh obložen papirom za pečenje i peče u rerni dok omekša. Još uvek se ni sa čim ne preliva. Vreme pečenja zavisi od debljine i veličine komada bundeve.

Pred kraj pečenja posuti sa malo cimeta (ako je bebi uveden cimet- ja sam koristila cejlonski).

Na ovaj način mogu da je jedu i dijabetičari i bebe. Za bebe je potrebno sačekati da se ohladi, ukloniti koricu koja se stvorila tokom pečenja i izmiksati štapnim mikserom ili kašičicom skidati sloj po sloj sa površine bundeve.

Za stariju decu i odrasle: Ako je beba starija od godinu dana i ako je već probala med, svaki komad bundeve kome je prethodno uklonjena kora preliti medom i cimetom i služiti.

Uživajte u ukusima!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: