Desert Agnesa

A.KundevaA.Kundeva
Šegrt
4596014
Desert Agnesa
Fotografije: A.Kundeva
1 / 3
11/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
8
"Kolač Agnes, Agnesa ili jednostavno Agnesice - jedan od najukusnijih iz retro sveske sa maminim receptima"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 šolja
  • belanca - 4 komada
  • kravlji maslac - 200 g
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • orasi - 1 šolja, mleveni
  • za glazuru
  • žumance - 4 komada
  • šećer u prahu - 1 šolja
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite meki maslac sa šećerom u prahu, pa dodajte orahe.

Dodajte brašno. Odvojite belanca i umutite ih u čvrst sneg, pazeći da posuda bude suva i da nema ostataka žumanca, dodajte sneg u drugu smesu i lagano promešajte špatulom.

Smesu sipajte u pleh sa papirom za pečenje i pecite na 180 stepeni dok čačkalica kojom probate ne bude suva.

Za glazuru za kolač od oraha umutite tri proizvoda i prelijte preko toplog kolača.

I vratite ga u rernu na oko 50 stepeni na 20 minuta, dok se kolač Agnesa ne osuši.

Desert Agnesa ukrasite celim orasima.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: