Način pripreme
Jaja se podele na belanca i žumanca.
Maslac se ostavlja na sobnoj temepraturi da omekša, nakon čega se stavlja u posudu u kojoj će se smesa mešati.
Dodaje se smeđi šećer i veoma dobro se izmeša.
Belanca se mute u sneg u posebnoj posudi, nakon ćega se dodaju u krem od maslaca.
Veoma dobro se meša.
Brašno se meša u posebnoj posudi sa vanilom, nakon čega se dodaje u smes i veoma dobro se meša.
Polovina oraha se samelje, a druga polovina se izmrvi krupno, nakon čega se svi orasi dodaju u smesu.
Veoma dobro se meša dok se ne dobije homogenizovana smesa.
Smesa se sipa u pravougaonu duboku tepsiju na papir za pečenje.
Peče se 40 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 170°C, nakon čega se vadi iz rerne i ostavlja se na 10 minuta da se ohladi.
Žumanca se mute sa šećerom u prahu u krem mikserom na visokoj brzini.
Kolač sa orasima se premazuje kremom od jaja i posipa se šećerom za dekoraciju.
Ostavlja se na prohladno mesto kako bi se krem Agnese stegnuo, ne stavlja se u frižider.