Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kolači»Kolač sa orasima Agnesa

Kolač sa orasima Agnesa

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Kolač sa orasima Agnesa
Fotografije: Maria Simova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
10
"Proveren recept za naš omiljeni, klašični kolač Agnesa - da li ćete uspeti u izazovu da ga pripremite i vi"

Potrebni sastojci

  • belanca - 5 komada
  • so - prstohvat
  • šećer u prahu - 120g
  • maslac - 120 g
  • brašno - 150 g tip 500
  • orasi - 150 g, krupnije izrendani
  • za glazuru
  • žumanca - 5 komada
  • šećer - 120 g
  • vanila - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Pre nego što počnemo sa pripremom kolača, izvadimo maslac i jaja na sobnu temperaturu.

Uključujemo rernu na 180 stepeni.

Umutimo belanca mikserom i dodajemo prstohvat soli.

Mikserom umutimo i maslac sa šećerom u prahu dok ne pobeli. U posudi pomešamo brašno sa orasima.

Smesu od belanaca pomešamo sa umućenim maslacem sa šećerom i brašnom, pomešanim sa orasima, smenjujemo ih i dodajemo.

Pripremamo mali pravougaonim pleh, koji se ne lepi.

Stavljamo papir za pečenje i sipamo smesu. Pečemo kolač sa orasima oko 30 minuta.

Vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi. Za to vreme pripremamo glazuru.

Pomešamo žumanca sa šećerom u prahu u posudi na pari, dodajemo i vanilu.

Ostavimo da se ohladi i sipamo preko hlade, pečene kore.

Ostavljamo kolač na oko 12 minuta, i nakon toga sečemo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: