Način pripreme
Pre nego što počnemo sa pripremom kolača, izvadimo maslac i jaja na sobnu temperaturu.
Uključujemo rernu na 180 stepeni.
Umutimo belanca mikserom i dodajemo prstohvat soli.
Mikserom umutimo i maslac sa šećerom u prahu dok ne pobeli. U posudi pomešamo brašno sa orasima.
Smesu od belanaca pomešamo sa umućenim maslacem sa šećerom i brašnom, pomešanim sa orasima, smenjujemo ih i dodajemo.
Pripremamo mali pravougaonim pleh, koji se ne lepi.
Stavljamo papir za pečenje i sipamo smesu. Pečemo kolač sa orasima oko 30 minuta.
Vadimo iz rerne i ostavljamo da se ohladi. Za to vreme pripremamo glazuru.
Pomešamo žumanca sa šećerom u prahu u posudi na pari, dodajemo i vanilu.
Ostavimo da se ohladi i sipamo preko hlade, pečene kore.
Ostavljamo kolač na oko 12 minuta, i nakon toga sečemo.