Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Domaći hlepčići u dve varijante

Domaći hlepčići u dve varijante

Doni NikiDoni Niki
Inovator
3421341k106
Domaći hlepčići u dve varijante
Fotografije: Doni Niki
1 / 5
15/11/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
10
"Uz ovaj recepte imate dva lepa domaća hleba, koja možete da koristite čak i za specijalne prilike"

Potrebni sastojci

  • voda - 350 ml, topla
  • kiselo mleko - 3 kašike
  • kvasac - 25 g (svež)
  • šećer - 1 kašika
  • brašno - 4 kašike
  • za ktiviranje kvasca
  • ulje - 3 kašike
  • miks semenki - suncokretove, bundevine, semenke mala i lana
  • brašno - oko 1 kg
  • belance - za mazanje okruglog hleba
* merne jedinice

Način pripreme

Testo se zamesi na uobičajen način, pokriva se streč folijom oko sat vremena pre nego što se oblikuje.

Nakon što testo za hleb naraste podeli se na dve lopte. Jedna lopta se razvija u pravougaonik i uvija se u rolat i stavlja se na namazan pravougaoni kalup.

Posipa se brašnom i prave se rorezi pomoću skalpela ili oštrog noža.

Drugi hleb se oformi u loptu, stavlja se u namazanu posudu prečnika 22 cm, oštrim nožem se pravi razrez po sredini, maže se belancem i ukrašava se miksom semenki.

Ostavlja se 10-15 minuta da odstoji, da naraste još jednom domaći hleb, pre nego što se stavi u rernu da se peče.

Na dno rerne sam stavila posudu sa vodom

Pekla sam domaće hlepčiće u dve varijante na 170 stepeni dok nisu bili gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: