Način pripreme
Oljuštite krompir i stavite ga u posudu za kuvanje. Pokrijte ga vodom i kuvajte dok ne bude potpuno gotov. Dok je još topao ga izgnječite na pire, pre toga odvoljite vodu.
Prelijte kvasac sa malo mlakog mleka, mešajte dok ne dobijete kašu, dodajte supenu kašiku brašna i šećer. Ostavite na toplom da nadođe.
Prosejte brašno, dodajte kvasac, preostalo sveže mleko, krompir, maslinovo ulje i so. Razbijte i jaja, odvojite jedno žumance za premazivanje.
Zamesite meko testo. Pokrijte ga krpom i ostavite na toplom da nadođe.
Gotovo testo podelijte na 8-9 loptica, pre toga potopite ruke u maslinovo ulje i oblikujte pogačice.
Namažite svaku umućenim žumancem i ostavite ponovo da nadođe.
Poređate ih u pleh, obložen papirom za pečenje i pecite u ne mnogo ugrejanoj rerni, i
i postepeno pojačavajte rernu do 180 stepeni.