Način pripreme
U veliku posudu sipamo mlaku vodu, kvasac, šećer, 7 supenih kašika ulja i dve supene kašike brašna od ukupne količine,
Promešamo i ostavljamo da odstoji dok ne nadođe kvasac. Oduzima oko 15 minuta.
Nakon toga dodajemo 1/3 od brašna i počinjemo da mesimo. Dodajemo so i preostalo brašno dok ne dobijemo meko testo.
Nakon što ostoji vadimo iz posude, dodajemo preostlau ulje 5 supenih kašika. Mesimo dok ne upije mast. Ostavljamo da nadođe.
Kad se stesto udvostruči namazanim rukama ponovo mesimo. Nadolazi dva puta. Nakon drugog nadolaženja, mesimo ponovo. Nadolazi dva puta. Nakon drugog nadolaženja delimo pripremljeno testo za hleb na dva hlepčića i stavljamo u dva kalupa za pečenje, dobro namazana.
Pravimo po dva poprečna proreza da ne izlazi para.
Ostavljamo ponovo da nadošđe. Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni 40 minuta, samo na donjem i gornjem grejaču bez ventilatora.
Nakon što se hlepčići ispeku, vadimo ih iz kalupa, uvijamo pamučnom krpom i ostavljamo na repetku da se ohlade.