Način pripreme
Viljuškom izgnječite bundevu i avokado u odgovarajućoj posudi. Dodajte ovsene pahuljice i mekinje, speltino brašno, suvi protein, prašak za pecivo.
U njih stavite jaje, sitni sir, tahini sa susamom i kikiriki puter.
Sve sastojke izmešajte da se dobije homogena smesa. Ostavite je da se odmori na 15 minuta dok mekinje ne nabubre.
Rasporedite celu smesu za slane mafine jednako u 6 komada silikonskih kalupa za mafine. Ako vam je teško, koristite kuhinjsku vagu za taj cilj.
Odozgo pospite susamom.
Ja sam koristila air fryer za pečenje speltinih mafina - 170°C na 20 minuta, ali ukoliko nemate uređaj, možete da ih ispečete u rerni.
Sastojci u receptu za proteinske mafine sa bundevom prema Zoni su u skladu sa Zonom i svaki od šest komada mafina je po 1 BPVM.
Neka vam je slatko!
Komentari