Način pripreme
Sladak krompir se opere. Seče se na dva dela. Začinjava se solju i crnim biberom. Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni otprilike sat vremena ili dok ne bude gotov. Na polovini kuvanja krompira priprema se pirinač. Kuva se prema uputstvima na pakovanju i ocedi se.
Paradajz se opere i krupno se seče. Mladi luk se očisti i opere. Sitno se nasecka. Paprike halapenjo se stavljaju u blender zajedno sa marinadom. Dodaje se veći deo korijandera tako što se nekoliko strukova ostavlja za dekoraciju.
Blenda se dok se ne dobije glatka smesa. Sa 2 supene kašike smese se začini paradajz i mladi luk. Ostala smesa se sipa u odgovarajuću posudu i ostavlja se u frižideru za druga jela. Crveni luk se očisti i sitno nasecka.
U tiganj se stavlja maslinovo ulje i kumin na umerenu ringlu da se proprži na 30 sekundi. Dodaje se malo vode i luk. Dinsta se otprilike 8 minuta. Dodaje se crni pasulj zajedno sa tečnošću i kuva se još 5 minuta dok se ne zgusti. Periodično se meša.
Začinjava se solju i crnim biberom. Ako je potrebno, pre serviranja se razređuje s malo vrele vode. U 2 tanjira se raspoređuje pasulj, pirinač i ljuta salsa od paradajza. Dodaje se sladak krompir. Na njih se stavlja po kašika sitnog sira. Posipa se crnim biberom i odvojene listove korijandera. Dve porcije pečenog slatkog krompira sa crnim pasuljom i ljutom salcom od paradajza su spremne za konzumaciju.
Probajte i vi ovu šarenu varijantu. Zaljubićete se u sve ukuse i arome pečenog slatkog krompira sa pasuljem i pirinčem.