Način pripreme
U ovom seoskom jelu nalate se dva ugljena hidrata, ali je mnogo ukusno.
Recept je moje babe koja ga je često spremala, posebno tokom zimskih meseci.
Odlično ide uz lepu domaću turšiju.
NAseckajte luk i šargarepu i dinstajte ih zajedno sa malo vode i ulja za nekoliko minuta dok ne omekšaju.
Dodajte izrendan svež paradajz ili bundevu iz konzerve i kuvajte dok tečnost ne ispari.
Dodajte pirinač, prethodno opran u nekoliko voda i propržite ga dok ne postane providan.
Nakon toga dodajte 2 čaše vrućeg bujona od povrća ili vode.
Odmah čim provri dodajte krompir, sve začine kao i so po ukusu.
Prebacijte jelo u duboku tepsiju i dodajte ostalu 1 čašu bujona.
Stavite krompir sa pirinčem da se peče u zagrejanoj rerni na 230°C na 30-40 minute dok se ne apsorbuje tečnost i dok povrće ne bude gotovo.
Poslužite ovo aromatično i ukusno seosko jelo - krompir sa pirinčem na seoski način, posuto peršunom i salatom prema godišnjem dobu.
Neka vam je ukusno!