Način pripreme
Skuvamo špagete za 7 minuta u posoljenoj ključaloj vodi u kojoj ima 1 supena kašika ulja. Ostavljamo ih u šerpi zajedno sa vodom da stoje dok u potunosti ne bude gotovo. U to vreme istovremeno kuvamo sos.
Prvo operemo karfiol i tikvicu. Karfiol sečemo na ružice, a tikvicu na trakice. Ogulimo luk i beli luk. Operemo i sitno seckamo.
U zagrejan dubok tiganj sipamo ostalo ulje. Dodajemo luk i beli luk i propržavamo na 2 minute. Nakon toga dodajemo tikvicu i karfiol.
Mešamo i dinstamo ispod poklopca 5-6 minuta. Ponovo mešamo i stavljamo maslac, so, crni biber, oceđen kukuruz i 2 kutlače vode iz špagete.
Ostavljamo poklopljeno još 5 minuta. Procedimo špagete iz vode i dodajemo ih u sos.
Izrendamo parmezan i polovinu njega dodajemo u sos. Sipamo pavlaku i mešamo još 1 minutu da se pomešaju sastojci.
Serviramo vruće špagete i odozgo posipamo parmezanom. Trobojne špagete sa karfiolom i pavlakom postaju veoma ukusne ii sočne.
Za ljubitelje mesa mogu da dodaju pile u propržavanje luka i da nastave sa ostalim delom recepta za špagete sa karfiolom. Neka vam je ukusno!