Način pripreme
Mleveno meso za rolat se pravi tako što se pomeša nasckani luk, crni biber, peršun, čubar, kiselo mleko i soda.
Stari hleb se izmrvi, dodaje se i on u smesu. Stavlja se jedno jaje i sve se dobro izmeša.
Dobro bi bilo da tako odstoji u frižideru nekoliko sati da se apsorbuju začini.
Ovog puta sam stavila nadev od kuvanih jaja bez da dodajem kuvanu šargarepu i kisele krastavčiće, ali vi možete dodati šta god je po receptu za Rolat Stefani.
Raširim polovinu mlevenog mesa u nauljenu tepsiju i ređam jaja, ako ima naseckanih na štapiće šargarepe i krastavca. Odozgo stavljam ostalo mleveno meso i oblikujem rolat.
Moja tepsija je od jena i sa dimenzijom i oblikom koji ne iziskuju mnogo ozbiljno oblikovanje. Ako vi želite možete oblikovati rolat pomoću folije i da ga stavite u tepsiju za pečenje. Odozgo premazujem uljem.
Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo, da napravi ukusnu koricu.
Za jednostavan garnirung posebno od rolata napravila sam pečen krompir samo sa malo ulja, soli i ruzmarina.
Isprobajt emoju ideju za Rolat Stefani bez krastavčića, prijatno!