Način pripreme
Očistite zelje i luk. Sitno ih naseckajte. Stavite povrće u pleh, prelijte ga uljem i stavite u zagrejanu rernu.
Kuvajte dok povrće ne promeni boju, mešajući povremeno.
Operite i očistite pečurke. Isecite ih na kriške. Dodajte ih u pleh sa zeljem i promešajte.
Začinite solju i začinom za povrće. Kuvajte 2-3 minuta. Dodajte oprani pirinač. Ponovo promešajte i kuvajte još 2-3 minuta.
Kada pirinač počne da menja boju, sipajte toplu vodu. Količina je 3:1 i pirinač treba da se pokrije.
Kuvajte dok jelo ne ostane samo na masnoći.
Umutite jaja sa kiselim mlekom. Sipajte smesu odozgo i završite pečenje jela dok preliv ne bude gotov.
Zelje sa pečurkama i pirinčem u rerni je veoma ukusno jelo.