Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Zapečena Jela»Zelje sa pečurkama i pirinčem u rerni

Zelje sa pečurkama i pirinčem u rerni

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5075k441
Zelje sa pečurkama i pirinčem u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
01/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
55 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Aromatična iskušenja - ne propustite da probate zelje sa pečurkama i pirinčem u rerni"

Potrebni sastojci

  • zelje - 400 g
  • pečurke - 300 g
  • ulje - 3 - 4 kašike
  • mladi luk - 3 stabljike
  • pirinač - 200 g
  • so
  • univerzalni začin
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 400 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite zelje i luk. Sitno ih naseckajte. Stavite povrće u pleh, prelijte ga uljem i stavite u zagrejanu rernu.

Kuvajte dok povrće ne promeni boju, mešajući povremeno.

Operite i očistite pečurke. Isecite ih na kriške. Dodajte ih u pleh sa zeljem i promešajte.

Začinite solju i začinom za povrće. Kuvajte 2-3 minuta. Dodajte oprani pirinač. Ponovo promešajte i kuvajte još 2-3 minuta.

Kada pirinač počne da menja boju, sipajte toplu vodu. Količina je 3:1 i pirinač treba da se pokrije.

Kuvajte dok jelo ne ostane samo na masnoći.

Umutite jaja sa kiselim mlekom. Sipajte smesu odozgo i završite pečenje jela dok preliv ne bude gotov.

Zelje sa pečurkama i pirinčem u rerni je veoma ukusno jelo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: