Način pripreme
Prosejte brašno i napravite udubljenje u njemu, pa dodajte jaja. Za razvlačenje kora potrebna je dodatna količina brašna.
Uljem premazujte svaku koru.
U zagrejanom mleku rastvorite kvasac i pošto se aktivira, sipajte u jaja i počnite da mesite testo.
Dobija se mekano testo od kojeg formirajte 9 loptica, svaku razvucite u tanku koru i pospite brašnom.
Svaku koru premažite uljem i na nju stavite malo od nadeva, umotajte u rolat i tako dok se nadev ne završi.
Ostavite gotovu pitu od spanaća da naraste pa ubacite u rernu da porumeni.
Fil pripremite tako što crni luk dinstajte sa malo vode i ulja, dodajte spanać, začine, malo soli i nakon što se ohladi dodajte sir i jaje.
Ako vam ostanu razvijene kore za pitu, napravite i slatke puževe od cimeta sa orasima i šećernim sirupom, .
Ova pita od spanaća je prava hrana za dušu, pogotovo ako imate ko da vam je napravi :)
Uživajte u domaćoj piti od spanaća.