Način pripreme
Zelenu salatu prethodno operite i ostavite da se dobro ocedi.
Kriškama hleba odstarniti korice, i naseckati na male kockice, potom staviti 10-ak minuta u ugrejanoj rerni na 150ºC da dobijemo krutone.
Slaninu isecite na tanke trakice, piletinu na manje kockice.
Prvo proprižiti slaninu bez ulja, kada bude hrskava, sklonite iz tiganja, dodajte ulje i piletnu da se isprži.
Pred kraj vratiti nazad slaninu u tiganj i pomješati sa piletinom da piletina poprimi ukus.
Beli luk iseckati i stviti u zdelu sa tučkom i dodati jednu kašiku maslinovog ulja, mešati dok ne postane kao pasta.
Odvojiti belance od žumanca.
U 3 žumanca dodati dve kašikice senfa, sok od pola ceđenog limuna, Vorčester sos, i pastu od belog luka.
Mikserom mutiti sve sastojke dok po malo sipamo maslinovo ulje u dobijeni dresing. Ja sam sipala oko 200 ml.
Kada dobijemo gušći dresing, dodamo permezan i mikserom sve povežemo.
Zelenu salatu iseckamo na listice, staviti u veću posudu.
Dodati krutone, piletinu, slaninu, izmešati dobro.
Po malo sipati desing na salatu dok se svi sastojci na povežu.
Uživajte u Cezar salati sa pilećim mesom i slaninom!