Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Sarme»Sarme zapečene u rerni sa alevom paprikom

Sarme zapečene u rerni sa alevom paprikom

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k444
Sarme zapečene u rerni sa alevom paprikom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 4
15/12/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
150 min.
Ukupno
180 min.
Porcije
10
"Ove sarme su zimski hit Vidite kako da ih spremite"

Potrebni sastojci

  • kiseli kupus - 1 srednje velika glavica
  • pirinač - 1 šolja
  • pečurke - 200 g
  • mleveno meso - 300 g
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 1 šolja
  • nana - 1 kašika, suva
  • aleva paprika
* merne jedinice

Način pripreme

Odstranite listove glavice kupusa i isecite beli deo.

U masnoći izdinstajte luk i pečurke. Dodajte opran pirinač i kada se zaprži dodajte mleveno meso.

Promešajte dobro i sklonite sa ringle. Pospite nanom. Ostavite 10-15 minuta da pirinač upoje tečnost i da nabubri.

Stavite u svaki list nadev i uvijte sarme. Poređajte ih u odgovarajuću šerpu i pritisnite ih. Prelijte ih toplom vodom.

Kuvajte na laganoj vatri 2 sata. Gotove sarme poređajte u posudu za pečenje. Sipajte sos, pospite ih alevom paprikom.

Poprskajte sarme uljem i zapecite ih u rerni dok ne postanu zlataste!

Sarme zapečene u rerni sa alevom paprikom su gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: