Način pripreme
Prosejte brašno u posudu. Rastvorite kvasac sa malo mlake vode i dodajte so i šećer. Promešajte u ostavite da naraste.
Sipajte gotovu smesu u brašno, razbijte jaja i dodajte ulje i po jednu kašiku lanenog semena i susama.
Dodajte mlaku vodu i zamesite glatko testo. Ostavite testo da naraste.
Gotovo testo podelite na 6-7 lopti. Oformite loptice i poređajte ih u posudu za pečenje sa namazanim dnom.
Napravite proreze odozgo, ne stižući do kraja namažite žumancem, umućenim sa svežim mlekom i pospite susamom i lanenim semenom.
Ostavite male pogačice da se podignu. Ako koristite rernu sa duvanjem, možete da je uključite na niži stepeni sa ventilatorom i da ostavite pogačice da narastu.
Postepeno povećavajte temperaturu i pecite pogačice dok ne budu gotove.
Dijetalne pogačice sa semenkama su mnogo ukusne.