Način pripreme
Stavite testeninu da se kuva u blago posoljenoj vodi prema uputstvima na pakovanju. Ostavite je čvršću (al dente). Kada je gotova, opcedite od vode i stavite u posudu zajedno sa maslacem da se istopi.
Umutite jaje, pomešajte ga sa mlekom, krem sirom, brašnom, solju i biberom. Ponovo mutite da postane glatko. Tada dodajte makarone sa maslacem i sirevima.
Rasporedite smesu u silikonske kalupe za mafine, prethodno namazane maslacem. Oni su manji i kod mene je ispalo 9 komada slanih mafina. Ako imate standardnih po 12, oni su malo veći i tada možete da stavite duplo više sastojaka, kako biste povećali dozu.
Ubacite u zagrejanu rernu na 180 °C na otprilike 15 minuta. Za to vreme zagrejte 20 g maslaca i čim počne da bućka, sipajte prezle i propržite uz neprestano mešanje (da ne prepržite).
Izvadite mafine od makarone iz rerne, pokrijte ih hrskavim prezlama i vratite da se zapeku na još 15 minuta ili dok se dobro ne stegnu i ne uhvate zlatkastu koricu,
Jedite tople ili hladne mafine Mac and Cheese - raskošni su!
Savet: za pravljenje mafina Mac and Cheese možete da koristite i druge vrste sira, poželjno je da budu ne mnogo tvrdi.
Komentari