Način pripreme
Stavljamo pileće grudi na dasku za sečenje i svaku isečemo na dva dela da dobijemo 4 komada. Dve po dve pokrivamo providnom folijom i uz pomoć drvenog čekića pravimo tanke šnicle. Posipamo solju i biberom po ukusu.
U duboki tanjir sipamo brašno i dodajemo origano i bosiljak.
U drugi tanjir sipamo prezle i pomešamo sa sitno izmrvljenim korflekosom i parmezanom.
U trećem tanjiru umutimo jaja.
Potapamo svaku šniclu prvo u brašno, nakon toga u jaja i na kraju smesu od prezle, kornfleks i parmezan.
U tiganj koji se ne lepi sipamo nekoliko kapljica ulja i stavljamo da se dobro ugreje. Zapržimo šnicle sa obe strane dok ne dobijemo zlatnu boju.
Skuvamo makarone i ostavljamo sa strane da se procede u đevđiru.
Ugrevamo rernu na 180 stepeni.
Za sos od kačkavalja u vok tiganju rastopimo maslac, nakon toga dodajemo brašno.
Dobro promešamo i kuvamo 2 minuta. Postepeno sipamo sveže mleko. Začinimo solju, biberom, belim lukom u prahu i alevom paprikom. Dodajemo makarone i lepo promešamo dok se sos ne pomeša dobro.
Na kraju dodajemo rendanu mocarelu, čedar i kačkvalj. Mešamo dok se ne rastopi i dok ne dobijemo homgenu smesu.
Sipamo dobijenu u pleh za pečenje. Poređamo pileće šnicle na makarone i posipamo kačkavaljem.
Stavljamo u prethodno ugrejanu rernu i pečemo makarone dok ne dobiju zlatnu boju oko 15-20 minuta.
Makarone sa kačkavaljem (Mac and Cheese) i piletinom su gotove.