Način pripreme
Da biste napravili kore umutite jaja i šećer. Dodajte kiselo mleko i sodu.
Stavite ulje i izmešajte. Prosejte brašno i kakao i dodajte ih u smesu.
Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Podelite smesu na tri dela i pecite tri kore u okruglom kalupu.
Da biste napravili krem za tortu stavite mleko da proključa. Pažljivo dodajte žumanca uz neprestanp mešanje. Postepeno dodajte šećer i brašno. Mešajte dok se krem ne zgusti pazeći da se ne dobiju grudvice.
Obilno namažite kore kremom i ostavite tortu da se ohladi. Umutite pavlaku i namažite ohlađenu tortu.
Da biste napravili piškote, umutite jaja sa šećerom u prahu. Postepeno dodajte brašno i izmešajte.
Dno tepsije obložite papirom za pečenje i pomoću kašike oblikujte piškote /sipajte kašikom i razvijate testo/.
Pecite ih pažljivo pazeći da ne pocrne. Brzo bude gotovo.
Ispečene okrigle piškote rasecite na polovinice. Zalepite polukružiće sa strane kora kako biste oblikovali tortu od piškota. I na kraju, zalijte istopljenom čokoladom na vodenoj pari.
Torta sa domaćim piškotama je gotova.