Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Torta od piškota»Torta sa domaćim piškotama

Torta sa domaćim piškotama

Torta sa domaćim piškotama2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
16
"Zasladite svoj život parčetom torte sa domaćim piškotama"

Potrebni sastojci

  • Za koru
  • jaja - 6 komada
  • šećer - 300 g
  • ulje - 200 ml
  • kiselo mleko - 1 kantica (400 g)
  • brašno - 2 šolje, ako je potrebno dodajte još
  • soda bikarbona - 1 ravna supena kašika
  • kakao - 2 supene kašike
  • Za krem
  • sveže mleko - 1200 ml
  • žumanca - 6 komada
  • brašno - 6 supenih kašika
  • šećer - 1/2 šolje
  • Za glazuru
  • slatka pavlaka - 400 ml
  • čokolada - 150 g, sa lešnicima
  • Za piškote
  • jaja - 2 komada
  • šećer u prahu - 1/2 šolje
  • brašno - 4 - 5 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Da biste napravili kore umutite jaja i šećer. Dodajte kiselo mleko i sodu.

Stavite ulje i izmešajte. Prosejte brašno i kakao i dodajte ih u smesu.

Mešajte dok se ne dobije homogena smesa. Podelite smesu na tri dela i pecite tri kore u okruglom kalupu.

Da biste napravili krem za tortu stavite mleko da proključa. Pažljivo dodajte žumanca uz neprestanp mešanje. Postepeno dodajte šećer i brašno. Mešajte dok se krem ne zgusti pazeći da se ne dobiju grudvice.

Obilno namažite kore kremom i ostavite tortu da se ohladi. Umutite pavlaku i namažite ohlađenu tortu.

Da biste napravili piškote, umutite jaja sa šećerom u prahu. Postepeno dodajte brašno i izmešajte.

Dno tepsije obložite papirom za pečenje i pomoću kašike oblikujte piškote /sipajte kašikom i razvijate testo/.

Pecite ih pažljivo pazeći da ne pocrne. Brzo bude gotovo.

Ispečene okrigle piškote rasecite na polovinice. Zalepite polukružiće sa strane kora kako biste oblikovali tortu od piškota. I na kraju, zalijte istopljenom čokoladom na vodenoj pari.

Torta sa domaćim piškotama je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: