Jagnjeće škembe u maslacu

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Jagnjeće škembe u maslacu1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
3
"Uzmite jagnjeće škembe i obavezni ga spremite prema ovom receptu sa maslacem, jer je jedinstveno ukusno"

Potrebni sastojci

  • škembe - 600 g, jagnjeće
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • maslac - 100 g
  • aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • kačkavalj - 100 g, narendan
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite dobro jagnjeće škmebe i stavite ga da se skuva dok ne bude potpuno gotovo.

Da bi bilo brže koristite ekspres lonac.

Nakon toga izvadite, ohladite i isecite na lente.

Zagrejte maslac u tiganju i zapržite 15 sekundi iseckani beli luk.

Dodajte maslac, promešajte i ostavite da se zaprži oko 10 minuta dok mešate s vremena na vreme.

Na kraju začinite začinima i izvadite ga u veliki zagrejan tanjir.

Pospite narendanim kačkavaljem i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: