Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Dinstane šnicle sa sosom od paradajza i kaprom

Dinstane šnicle sa sosom od paradajza i kaprom

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Dinstane šnicle sa sosom od paradajza i kaprom
Fotografije: Dobrinka Petkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Sjajne i veoma krhke šnicle Vidite kako da ih spremite"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 4 komada
  • paradajz - 1 komada (500 g)
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 2 - 3 čena
  • kapar - 2 kašike, iz konzerve
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Posolite i pospite biberom šnicle. Poređajte ih u posudu za pečenje i pospite uljem. Sipajte malo vode, pokrijte folijom. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Isecite luk na polumesece, beli luk na sitno. Dodajte ih u šnicle. Nakon nekoliko minuta dodajte pasiran paradajz, alevu papriku, so i biber po ukusu.

Ostavite jelo u rerni još 15 minuta. Na kraju dodajte kapar i nakon 10 minuta izvadite jelo iz rerne.

Servirajte sa garnirnugnom po izboru (moj predlog je krompir sote).

Dinstane šnicle sa sosom od paradajza i kaprom su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: