Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Dinstane šnicle sa pečurkama

Dinstane šnicle sa pečurkama

EfrosiaEfrosia
Džedaj
53417011
Dinstane šnicle sa pečurkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
200 min.
Porcije
6
"Ukusno, mnogo ukusno, najukusnije! Samo ovako možete da opišemo ove šnicle sa pečurkama!"

Potrebni sastojci

  • šnicle - 2 kg
  • pečurke - 1 kg
  • šargarepa - 5 komada
  • lovorov list - 3 lista
  • biber - nekoliko zrna
  • crno vino - 2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Šnicle dobro izlupajte dok se ne udvostruče, nakon toga ih ispržite u dubokom tiganju.

Zatim ih poređajte u duboku šerpu, ako je moguće sa dnom koje se ne lepi. Ređajte jedan red šnicli, odozgo isečene pečurke, šargarepa, biber i lovorov list i tako dok ne potrošite sastojke.

Odozgo treba da stoje pečurke i šargarepa. Na kraju jelo prelijte sa 2 šolje crnog vina i jednom šoljom hladne vode.

Tehnološki proces kuvanja jela je 3 sata na tihoj vatri.

Po želji možete servirati sa krompir pireom ili kuvanim pirinčem. PRIJATNO

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: