Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte prosejano brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo. Podelite smesu na tri dela i ispecite tri kore (24-26 cm) na 180 stepeni, po 15 minuta svaki.
Ostavite da se ohlade. Pripremite krem prema uputstvu. Zagrejte 100 ml pavlake i u nju dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi.
U krem dodajte ohlađenu čokoladu uz neprestano mešanje dok se ne zgusti. Sipajte u krem i istopljeni želatin (prethodno namočen u malo vode da nabubri).
Dobro izmešajte i ostavite krem na kratko u frižider. Na isti način uradite i sa smeđim kremom, tako što u njega dodate suvo grožđe i kore pomorandže. Umutite ostalu pavlaku (250 ml) sa 1 supenom kašikom šećera u prahu.
Jednu koru stavite na odgovarajući poslužavnik. Zalijte ga i namažite belim kremom.
Odozgo gusto poređajte slepljene kolačiće. Pokrijte ih umućenom pavlakom. Stavite drugu koru, zalijte je i namažite smeđim kremom.
Poklopite trećom korom, zalijte i nju. Celu koru namažite pavlakom i ostavite je u frižideru da se stegne. Nakon toga je ukrasite po vašem ukusu,
U mom slučaju čokoladna torta je pokrivena glazurom brule (obojena u zeleno) i dekorisana figuricama od fondana.
Torta sa čokoladnim kremom, keksićima i čokoladnim suvim grožđem je gotova.
Napomena: Da bi mi torta sa strane bila ravna, obavila sam je trakama gotove patišpanj kore.