Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Čokoladna torta»Torta sa čokoladnim kremom, keksićima i čokoladnim suvim grožđem

Torta sa čokoladnim kremom, keksićima i čokoladnim suvim grožđem

Dobrinka PetkovaDobrinka Petkova
Šef kuhinje
1k3912k
Torta sa čokoladnim kremom, keksićima i čokoladnim suvim grožđem
Fotografije: Dobrinka Petkova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
16
"Sjajna torta koja će obradovati mališane"

Potrebni sastojci

  • za kore
  • jaja - 5 komada
  • šećer - 150 g
  • brašno - 110 g
  • skrob - 40 g
  • kakao - 20 g
  • prašak za pecivo - 1 komad (10 g)
  • za beli krem
  • krem - 1 komad, bez kuvanja (sa ukusom vanile) (otprilike 80 g)
  • čokolada - 100 g, bela
  • pavlaka - 350 ml, tečna
  • želatin - 1 komad
  • keksići - 2 pakovanja, kakao, slepljeni, Rodni kraj (po 180 g)
  • šećer u prahu - 1 supena kašika
  • za smeđi krem
  • krem - 1 komad, bez kuvanja (čokoladni) (80 g)
  • čokolada - 1 komad, crna
  • pavlaka - 100 ml, tečna
  • suvo grožđe - 1 pakovanje, umotani u čokoladu (100 g)
  • kore pomorandže - 50 g, iz slatkog
  • želatin - 1 komad (10 g)
  • za prelivanje
  • šećerni sirup - 300 ml
  • rum - 1 esencija
  • pavlaka - za premazivanje torte
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. U njih dodajte prosejano brašno, skrob, kakao i prašak za pecivo. Podelite smesu na tri dela i ispecite tri kore (24-26 cm) na 180 stepeni, po 15 minuta svaki.

Ostavite da se ohlade. Pripremite krem prema uputstvu. Zagrejte 100 ml pavlake i u nju dodajte čokoladu. Mešajte dok se ne istopi.

U krem dodajte ohlađenu čokoladu uz neprestano mešanje dok se ne zgusti. Sipajte u krem i istopljeni želatin (prethodno namočen u malo vode da nabubri).

Dobro izmešajte i ostavite krem na kratko u frižider. Na isti način uradite i sa smeđim kremom, tako što u njega dodate suvo grožđe i kore pomorandže. Umutite ostalu pavlaku (250 ml) sa 1 supenom kašikom šećera u prahu.

Jednu koru stavite na odgovarajući poslužavnik. Zalijte ga i namažite belim kremom.

Odozgo gusto poređajte slepljene kolačiće. Pokrijte ih umućenom pavlakom. Stavite drugu koru, zalijte je i namažite smeđim kremom.

Poklopite trećom korom, zalijte i nju. Celu koru namažite pavlakom i ostavite je u frižideru da se stegne. Nakon toga je ukrasite po vašem ukusu,

U mom slučaju čokoladna torta je pokrivena glazurom brule (obojena u zeleno) i dekorisana figuricama od fondana.

Torta sa čokoladnim kremom, keksićima i čokoladnim suvim grožđem je gotova.

Napomena: Da bi mi torta sa strane bila ravna, obavila sam je trakama gotove patišpanj kore.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: