Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pečena riba»Orada sa kornfleksom

Orada sa kornfleksom

VeselinaVeselina
Inovator
139471k
Orada sa kornfleksom
Fotografije: Veselina
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
2
"Samo pogledajte ovu ukusnu oradu Momentalno vam se pije i čaša belog vina"

Potrebni sastojci

  • orada - 2 komada, ribe
  • so - po ukusu
  • crni biber - po ukusu
  • kornfleks - 2 supene kašike, prirodni
  • paradajz - 1 komad
  • maslinovo ulje - 4 supene kašike
  • luk - 3 velike glavice, kromid, suvi
  • selen - 1 šaka, svež
  • limun - 2 kriške, tanke
* merne jedinice

Način pripreme

Paradajz sečemo na kolutiće. Dno tepsije podmazujemo sa 2 supene kašike maslinovog ulja. Luk očistimo i naseckamo na kolutove.

Raspoređujemo ga po dnu tepsije, tako da je ispod ribe i sa strane nje.

Prethodno posoljenu i opranu ribu oradu posolimo i posipamo crnim biberom po ukusu sa obe strane, stomačić takođe. Ne skidamo glave ribe.

U stomačić stavljamo nekoliko strukova selena i kriškicu limuna. Po ribi posipamo kornfleks.

Po njemu ređamo 3-4 kolutića paradajza. Tako i kod druge ribe. Na kraju posipamo maslinovim uljem.

Posipamo sitno naseckanim listovima selena odozgo po ribi.

Ribu pečemo u rerni na 180°C u zagrejanoj rerni 25 minuta.

Već gotovu oradu sa kornfleksom jedemo toplu sa odgovarajućim garnirungom - na primer krompirom ili kroketama od krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: