Način pripreme
Dobro umtite jaja. Dodajte šećer i nastavite da mutite dok se ne dobije vazdušasti krem.
Prosejte brašno sa praškom za pecivo i dodajte ga u smesu. Dobro izmešajte.
Rasporedite smesu u silikonske kalupčiće za tartalete (tart). Pecite na 180 stepeni otprilike 20 minuta.
Izvadite i ostavite ih da se ohlade.
Napravite krem prema uputstvu. U njega dodajte umućenu pavlaku (150 ml) i istopljenu u ohlađenu čokoladu.
Pažljivo dodajte čokoladu da vam se krem ne bi usirio.
Pređajate tartalete na poslužavnik. Prelijte ih sa malo sirupa i pomoću šprica ih napunite kremom.
Ukrasite ostalom umućenom pavlakom (100 ml), izrendanom belom čokoladom i komadićima jagoda.
Tartalete sa čokoladnim kremom i jagodama su veoma ukusne.