Način pripreme
U posudu u kojoj ćemo mesiti prosejemo brašno, šećer u prahu i prašak z apecivo. Dodaje se maslac u malim kockicama. Zamesi se dobro, dok se ne dobiju mrvice od maslaca.
Dodajemo sveže mleko, žumanac i vanilu. Ponovo mesimo i pravimo testo u oblik lopte i uvijamo u foliju. Stavljamo u frižider na 40 minuta da se stegne.
Dok čekamo da se testo stegne, pripremamo krem. Na višoj brzini miksera mutimo rikotu sa pavlakom i vanilom. Stavljamo gotov krem u frižider.
Gotovo testo se deli na 6 jednakih delova, koje razvlačimo da budu malo veće od kalupa. Pritiskamo testo u kalup i pravimo rupu, da se ne podigne. Pečemo tarteline u ugrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne budu gotove. Vadimo iz kalupa i hladimo.
Na dnu svke se stavlja od krema. Preko njega stavljamo jagode, Preko jagoda ponovo krem i odozgo se ukrašava jednom jagodom.
Na druge se stavljaju banane, krem i ponovo završavamo jagodom. Gotove tartaletke treba da odstoje bar 3 sata pre konzumiranja.
Prijatno!