Način pripreme
Božić se bliži i danas sam počela da pečem božićne kolače! Odlučila sam da eksperimentišem i napravila sam neverovatno ukusne sitne kolače štolen koji se tope u ustima.
Mekanu mast i šećer dobro umutimo viljuškom, dodajemo jaje, isečeno voće i čokoladu, nakon toga brašno sa praškom za pecivo. Mesimo malo dok ne počne da se lepi testo, oko tri minuta. Oblikujemo loptice veličine oraha i poređamo sve kolače u pleh, obložen papirom za pečenej.
Pečemo dok ne dobiju bledo-roze boju na 170 stepeni oko 15-20 minuta. Tople nemačke kolače uvaljamo u šećer u prahu! Naravno, odmah sam i probala kad su se ohladili.
Aromatični i tome se u ustima, pravi užitak za čula sas ukusom štolena! Toplo preporučujem da ih pripremite. Stavila sam kolače u kutiju sa poklopcem i pokušaču da ih sačuvam sledećih dana!
Budite zdravi!