Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pirinač u rerni»Pirinač u rerni sa svinjetinom i povrćem

Pirinač u rerni sa svinjetinom i povrćem

GALYa DUMANOVAGALYa DUMANOVA
Šef kuhinje
12730304
Pirinač u rerni sa svinjetinom i povrćem
Fotografije: GALYa DUMANOVA
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
4
"Pirinač u rerni sa svinjetinom i povrćem - ukusna klasika koja nikada ne dosadi."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g, plećka ili drugo
  • luk - 2 glavice
  • šargarepa - 1 komad
  • paprika - 2 komada, crvena
  • paradajz - 1 šolja, iz konzerve
  • pirinač - 1 šolja
  • mirođija - 1 kašičica, sveža
  • čubar - 1/2 kašičice
  • biber - 1 prstohvat
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 50 ml
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite pirinač i natopite ga u vodi. Svinjsko meso isecite na kocke, operite i skuvajte 30 minuta u posoljenoj vodu, nakon toga ocedite preostali bujon u posudu.

Dodajte ulje i na sitno isečen luk, papriku i šargarepu. Zaprži se oko 5-6 minuta i dodaje se aleva paprika, odmah nakon nje i pirinač.

Doliva se jedna šolja oceđenog bujona od mesa, dodaje se paradajz i začini.

Sipajte u posudu za pečenje i dolijte još 2 šolje vode, zapecite u zagrejanoj rerni oko 40 minuta, dok pirinač sa svinjetinom ne bude gotov.

Pirinač u rerni sa svinjetinom i povrćem - ukusna klasika koja nikada ne dosadi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: