Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pirinač u Rerni»Pirinač sa povrćem, svinjetinom i pečurkama

Pirinač sa povrćem, svinjetinom i pečurkama

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087764
Pirinač sa povrćem, svinjetinom i pečurkama
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
26/06/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
6
"Pirinač sa povrćem, svinjetinom i pečurkama - klasika koja nikad ne dosađuje."

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g, grudi ili nešto drugo
  • pečurke - 50 g
  • pirinač - 200 g
  • luk - 1 glavica
  • šargarepa - 1 komad
  • paprike - 1 komad
  • paradajz - 1 komad
  • peršun - 3 - 4 struka
  • biber - 1/2 kašičice
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje - 60 ml
  • maslac - 40 g
  • so - po ukusu
  • voda - 800 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ugrejte ulje i u njemu propžite 5 minuta svinjsko meso, isečeno na komade.

Isecite pečurke i stavite ih u meso.

Dodajte maslac, dobro promešajte i dinstajte još oko 15 minuta.

Nakon toga dodajte pirinač i sitno iseckan luk, šargarepu, papriku, paradajz i peršun.

Pospite alevom paprikom i biberom i solju po ukusu.

Dinstajte povće sa pirinčem, svinjetinom i pečurkama još 10 minuta.

Prebacite smesu sa pirinčem i svinjetinom u pleh i sipajte mlaku vodu.

Stavite jelo u ugrejanu rernu i pecite pirinač na 200 stepeni oko 30 minuta.

Prijatno sa ovim ukusnim i sočnim pirinčem sa povrćem, svinjetinom i pečurkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: