Način pripreme
Prvo u posudi pomešamo vodu, ulje i brašno sa prstohvatom soli. Mešamo kašikom. Dobijamo gusto testo. Ne lepi se zbog ulja u njemu.
Rukama otkidamo komadiće i u njih stavljamo nadev po želji, ratluk, orah, ređamo oblikovane kuglice u tepsiju obloženu papirom za pečenje, ali i bez njega se ne lepe za tepsiju zbog masti u testu.
Kuglice sa ratlukom pečemo u umerenoj rerni, 170 stepeni sa ventilatorom, dok ne bude gotovo. Ne smeju da se prepeku. Kolačići treba da ostanu beli, samo lagano odozgo da s uhvatili boju, proverite kolačiće tako što ih podignete.
Kada su gotovi, odmah ih uvaljajte u šećer u prahu i vanilu, kolačići treba da budu vrući, da se šećer lepo zalepi za njih. Božićni kolačići Snežne kuglice su gotovi!
Ovo su jedni veoma ukusni i jednostavni božićni kolačići, odgovarajući za božićne i novogodišnje praznike. Prave sa malo sastojaka i uvek su odličnog ukusa.
Pogledajte još ideja za posne kolačiće za mnogo raspoloženja i nezaboravnog ukusa vaše božićne trpeze. Oduševićete vaše bližnje!