Bonapeti.rs»Recepti»Pite»Pita savijača»Pita sa kiselim kupusom za Badnje veče

Pita sa kiselim kupusom za Badnje veče

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Pita sa kiselim kupusom za Badnje veče
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Porcije
6
"U našoj porodici osim pite sa bundevom za Badnje veče pravimo i kupusaru ili pitu sa kiselim kupusom."

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 400 g
  • kiseli kupus - 500 g
  • ulje - 5 kašika
  • kim - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

U našoj porodici osim pite sa bundevom za Badnje veče pravimo i kupusaru ili pitu sa kiselim kupusom.

Prvo se kupus iseče na sitno i dinsta se u dve kašike ulja, moj sam ovaj put izdinstala u multikukeru na programu za povrće! Ispada sjajno, ali nije obavezno da tako pravite, možete i u tiganju na ringli. Važno je da kupus dobro omekša. Nakon što je gotovo dodajem malo kima, ali može i kumin ili bez takvih aroma može i malo aleve paprike, neki stavljaju i praziluk, ali mi ovako pravimo ovu kupusaru. Naravno, sa gotovim korama je mnogo jednostavnije, nije kao ranije da razvlačiš ili razvijaš kore...

Koristim po dve kore, posipam kupusom i sa malo ulja i uvijam u rolat. Poređam u posudu za pečenje namazanu uljem. Pečem na 170 stepeni dok ne dobije prijatnu preplanulost.

Srećni praznici!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: