Torta od patišpanja Malina

Torta od patišpanja Malina
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
12
"Bar jednom u životu treba da pokušate da napravite tortu - evo našeg predloga za prvi pokušaj"

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • šećer - 8 kašika.
  • brašno - 10 kašika
  • maslac - za premazivanje
  • maline - 500 g zamrznute
  • želatin - 1 paket (10 g) + 2 kašike šećera
  • šećerni sirup - 1 šolja
  • slatko - 1 tegla od malina (200 - 300 g)
  • kisela pavlaka - 400 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojite belanca od žumanaca.

U suvoj posudi mikserom umutite belanca zajedno sa 4 kašike šećera u gusti sneg.

Umutite žumanca sa preostalim šećerom u gusti krem. Pažljivo izmešati smese od jaja i postepeno dodavati brašno uz stalno mešanje.

Podelite smesu na dva dela. U odgovarajućem plehu ispecite dve kore. Dok su još tople, prelijte kore šećernim sirupom.

Krem tortu sastavite tako što ćete prvi sloj staviti u odgovarajući tanjir i obilno premazati slatkom od malina.

Drugu koru stavite na prvu i obilno premažite umućenom pavlakom.

Rasporedite maline i prelijte želatinom, rastvorenim prema uputstvu na pakovanju.

Ostavite tortu da se ohladi 2-3 sata pre serviranja.

Torta od patišpanja Malina je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: