Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Pileće džigerice sa mladim lukom i šampinjonima

Pileće džigerice sa mladim lukom i šampinjonima

Pileće džigerice sa mladim lukom i šampinjonima
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Ukusne džigerice sa pečurkama i svežim lukom za raskoš"

Potrebni sastojci

  • pileće džigerice - 1 kg
  • paradajz - 3 - 4 kašike, iz konzerve
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • mladi luk - 4 - 5 strukova
  • šampinjoni - 200 g
  • ulje - 1/2 šolje
  • limun
* merne jedinice

Način pripreme

Operite džigerice i natopite ih u hladnoj vodi oko 20 minuta. Očistite luk, isecite ga na sitno i dinstajte ga u masnoći.

Dodajte oprane i očišćene šampinjone (ako su krupniji isecite ih na pola).

Nakon što i oni omekšaju dodajte alevu papriku i paradajz iz konzerve. Stavite oprane i natopljene džigerice. Kuvajte kratko.

Prebacite u odgovarajuću posudu za pečenje i pecite dok ne bude gotovo u zagrejanoj rerni.

Začinite solju i servirajte sa parčetom limuna.

Pileće džigerice sa mladim lukom i šampinjonima su mnogo ukusne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: