Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Mafini»Uskršnji mafini

Uskršnji mafini

Uskršnji mafini
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
24
"Prekinite uskršnju tradiciju sa stilom i sa ovim sjajnim Uskršnjim mafinima"

Potrebni sastojci

  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 1/2 šolja
  • šećer - 1 šolja + 2 supene kašika
  • maslac - 70 g
  • ulje - 3 supene kašike
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • vanila
  • đumbir
  • kora limuna
  • kora pomorandže
  • pavlaka - 1 pakovanje, suva (100 g)
  • sveže mleko - 200 ml, hladno
  • čokoladne figurice - za garniranje
* merne jedinice

Način pripreme

Umutite jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko sa sodom, istopljeni maslac, ulje, arome /đumbir, kora izrendanog limuna, vanila/ i brašno.

Mešajte dok se ne dobije gusto testo za kolač.

Stavite papirne kropice za mafine u gnezda za mafine. Stavite u svaku po jednu supenu kašiku smese /treba da se napune do pola/.

Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Ohladite.

Umutite pavlaku sa svežim mlekom dok se ne dobije gust krem. Špricajte smesu na svaki mafin.

Izrendajte kore pomorandže i limuna na tanke niti.

Zagrejte 1 šolju vode, dodajte korice i šećer i kuvajte dok tečnost ne ispari.

Ohladite i garnirajte koricama po kremu od pavlake.

Na vrh stavite čokoladnu figuricu /zeke, jaja/.

Uskršnji mafini su gotovi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: