Način pripreme
Umutite jaja sa šećerom. Dodajte kiselo mleko sa sodom, istopljeni maslac, ulje, arome /đumbir, kora izrendanog limuna, vanila/ i brašno.
Mešajte dok se ne dobije gusto testo za kolač.
Stavite papirne kropice za mafine u gnezda za mafine. Stavite u svaku po jednu supenu kašiku smese /treba da se napune do pola/.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok ne porumeni. Ohladite.
Umutite pavlaku sa svežim mlekom dok se ne dobije gust krem. Špricajte smesu na svaki mafin.
Izrendajte kore pomorandže i limuna na tanke niti.
Zagrejte 1 šolju vode, dodajte korice i šećer i kuvajte dok tečnost ne ispari.
Ohladite i garnirajte koricama po kremu od pavlake.
Na vrh stavite čokoladnu figuricu /zeke, jaja/.
Uskršnji mafini su gotovi.