Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Janija»Janija sa ćufticama i prazilukom

Janija sa ćufticama i prazilukom

Janija sa ćufticama i prazilukom
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Podrazumeva se, da ćete sipati bar dve porcije ove janije sa ćufticama - takav je red"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 300 g, sa začinima
  • pečurke - 200 g
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 2 glavice
  • koncentrat paradajza - 4 kašike
  • ulje - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • voda - 2 šolje
  • so
  • brašno - 2 kašike
  • peršun - suv
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Izdinstajte u zagrejanom ulju na sitno isečen praziluk i luk. Dodajte pečurke i alevu papriku i zapržite, mešajte.

Napravite ćuftice i poređajte ih preko zaprženog nadeva. Dodajte koncentrat paradajza, so i blago promešajte.

Sipajte dve šolje tople vode i ostavite jelo da vri na laganoj vatru, mešajući s vremena na vreme.

Pre nego što sklonite jelo sa ringle, dodajte brašno, umućeno sa malo vode.

Promešajte i ostavite još oko 5 minuta. Pospite janiju suvim peršunom i biberom.

Janija sa ćufticama i prazilukom je mnogo ukusna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: