Janija sa piletinom, prazilukom i boranijom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
22/01/2019
"Za janiju - sa ljubavlju, jer je ukusna hrana jedno od malih zadovoljstava u životu "
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano107
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pile - 500 g
  • boranija - 200 g, zamrznuta
  • praziluk - 2 struka
  • luk - 1 komad
  • beli luk - 2 čena
  • ulje - 3 kašike
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • crno vino - 2 kašike
  • paradajz pire - 2 kašike
  • brašno - 2 kašičice ili više ako je neophodno
  • so
  • biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo pile, isečemo na porcije, ponovo operemo, prelivamo vodom i skuvamo.

Skuvano pile izvadimo, a bujon od kuvanja procedimo i sačuvamo za kuvanje jela. Dok kuvamo pile, očistimo praziluk i luk. Operemo dobro i isečemo.

U šerpu sipamo ulje. Stavljamo isečen praziluk, luk, cele oljuštene čenove belog luka i zamrznutu boraniju (200 g).

Sipamo šolju vode, posipamo biber po ukusu i dinstamo dok voda ne uvri i sastojci ne ostanu na masnoći. Posle dodajemo so po ukusu i alevu papriku.

Posipamo brašno i dok mešamo sipamo bujon od kuvanja pileta (približno tri šolje).

Stavljamo lovorove listove i kuvamo jelo bez poklopca. Kad počne da se zgušnjava dodajemo vino (dve kašike), paradajz pire (dve kašike) i skuvano pileće meso. Kuvamo još nekoliko minuta.

Ako je neophodno možemo da dolijemo još malo bujona ili da zgusnemo janiju sa još malo brašna, razređenog sa malo vode ili bujona. Pre nego što serviramo jelo, sklanjamo lovorove listove.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar