Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Janija»Janija sa prazilukom i pilećim mesom

Janija sa prazilukom i pilećim mesom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Janija sa prazilukom i pilećim mesom
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Tako spremljena, ova janija sa prazilukom i piletinom je gotova i niko neće moći da joj odoli, posebno 1-2 kriške belog hleba kao duša"

Potrebni sastojci

  • praziluk - 3 struka
  • paradajz pire - 2 kašike
  • paradajz na kocke - 200 g, iz konzerve
  • brašno - 3 kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice
  • čubar - 1/2 kašičice
  • lovorov list - 2 listića
  • vino - 50 ml, belo
  • ulje - 50 ml
  • pileći bataci - 2 komada
  • pileći bujon - 400 ml
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte pileće batake u posoljenoj vodi.

Nakon što se ohlade, odvojte ih od kostiju, a bujon sačuvajte za ukusnu janiju.

U šerpi zagrejte ulje i dodajte na krupno isečen praziluk.

Poklopite poklopcem i dinstajte oko 5-6 minuta.

U posudu stavite paradajz pire i sipajte u njega 100 ml vode.

Promešajte dobro i dodajte ga u dinstani praziluk.

Dodajte paradajz iz konzerve i brašno.

Sipajte malo belog vina i pospite začinima janiju sa prazilukom.

Promešajte dobro i dodajte komadiće pilećeg mesa.

Sipajte pileći bujon, ako je neophodno, dodajte so.

Kuvajte janiju sa piletinom pod poklopcem na laganoj vatri, oko 30 minuta.

Tako spremljena, ova janija sa prazilukom i piletinom je gotova i niko neće moći da joj odoli.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: